Just Nuts! jsou balíčky plné mikroživin, hodnotných nenasycených mastných kyselin, bílkovin i vlákniny v té nejchutnější podobě. Naše výjimečné oříšky, které obezřetně vybíráme s extrémními nároky, se pyšní plnou chutí i vůní. Myslíme však na veškeré detaily, a proto ani sáček není jen tak ledajaký, ale 100% biologicky odbouratelný.
Správnou odrůdu a míru upražení arašídů jsme hledali velmi dlouho. Máme rádi jejich ryzí chuť, zvlášť pokud ji tato oblíbená luštěnina projeví naplno, proto se vám může zdát náš produkt trochu odlišný. Arašídy obsahují nemalé množství esenciálních mikronutrientů, zejména vitamín E, B5, B6, niacin a oproti jiným i železo, měď či draslík.
100 % arašídy pražené
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2372 kJ / 567 kcal |
Tuky | 49 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 7 g |
Sacharidy | 16 g |
- z toho cukry | 4,2 g |
Vláknina | 8,5 g |
Bílkoviny | 25,8 g |
Sůl | 0 g |
Proč jsou kešu ořechy tolik oblíbené? Jejich jemná nasládlá máslovitá chuť totiž učaruje každému. Naštěstí se nemusíš bát jim poddat, obsahují totiž látky jako mononenasycené mastné kyseliny, slušnou řádku minerálů i vitamínů, které potřebujeme udržení optimálního zdraví. Tak jako na všem, i na Just Nuts! si dáváme záležet, proto se tyhle nepražené, výběrové kešu ořechy můžou pyšnit opravdu výjimečnou kvalitou.
100 % kešu ořechy nepražené
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2402 kJ / 574 kcal |
Tuky | 46,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 9,1 g |
Sacharidy | 32,7 g |
- z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 3 g |
Bílkoviny | 15,3 g |
Sůl | 0 g |
Víte, že mandle se slupkou byly vyhlášeny nejzdravější potravinou světa? Zasloužily si to vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin, které působí pozitivně na srdečně-cévní systém, vitaminu E, hořčíku, fosforu, draslíku, železa či například vlákniny. To se určitě hodí mít takový poklad vždy doma po ruce! Za výjimečnou, výběrovou kvalitu našich nepražených, výběrových mandlí natural dáme ruku do ohně!
100 % mandle natural nepražené
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2389 kJ / 571 kcal |
Tuky | 50 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3,57 g |
Sacharidy | 21,4 g |
- z toho cukry | 3,6 g |
Vláknina | 10,7 g |
Bílkoviny | 21,4 g |
Sůl | 0 g |
Víte, že mandle se slupkou byly vyhlášeny nejzdravější potravinou světa? Zasloužily si to vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin, které působí pozitivně na srdečně-cévní systém, vitaminu E, hořčíku, fosforu, draslíku, železa či například vlákniny. To se určitě hodí mít takový poklad vždy doma po ruce! Za výjimečnou, výběrovou kvalitu našich jemně opražených, výběrových mandlí natural dáme ruku do ohně!
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2389 kJ / 571 kcal |
Tuky | 50 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3,57 g |
Sacharidy | 21,4 g |
- z toho cukry | 3,6 g |
Vláknina | 10,7 g |
Bílkoviny | 21,4 g |
Sůl | 0 g |
Dáš si mírně pražené kešu ořechy? Jejich jemná nasládlá máslovitá chuť díky opražení krásně vynikne. Naštěstí se nemusíš bát jejich parádní chuti poddat, obsahují totiž látky jako mononenasycené mastné kyseliny, slušnou řádku minerálů i vitamínů, které potřebujeme udržení optimálního zdraví. Tak jako na všem, i na Just Nuts! si dáváme záležet, proto se tyhle kešu ořechy můžou pyšnit opravdu výjimečnou kvalitou.
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2402 kJ / 574 kcal |
Tuky | 46,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 9,1 g |
Sacharidy | 32,7 g |
- z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 3 g |
Bílkoviny | 15,3 g |
Sůl | 0 g |
500 (g) oříšků pro všechny Popelky, které si potrpí na prvotřídní a zdravé suroviny. Nepražené lískové ořechy jsou skvělým zdrojem tuku, rostlinných bílkovin či mikroživin, v tomto případě konkrétně některých vitamínů skupiny B, vápníku, fosforu či hořčíku. Jejich využití je obrovské a je jen na tvé vlastní fantazii, co s nimi/z nich vytvoříš.
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2648 kJ / 633 kcal |
Tuky | 60 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 5 g |
Sacharidy | 16,7 g |
- z toho cukry | 3,3 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 13,4 g |
Sůl | 0 g |
Ukaž prstem na jedno sladké jídlo, kam by se nehodil kokos! Vidíš, žádné takové neexistuje. Proto se hodí mít doma vždy alespoň jeden takový balíček našeho voňavého, sněhobílého kokosu, aby všechny tvoje sladké pokrmy i tvé smysly mohly být poctěny trochou exotiky.
Balení: 300 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2764 kJ / 660 kcal |
Tuky | 65 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 57,2 g |
Sacharidy | 24 g |
- z toho cukry | 6,2 g |
Vláknina | 16,3 g |
Bílkoviny | 6,8 g |
Sůl | 0,02 g |
Teď už si ten pekanový koláč budeš moct bez výčitek upéct sám doma. A když zjistíš, že díky pekanům v něm do sebe dostaneš mimo nenasycených tuků i více než 19 různých vitamínů a minerálů spolu s dostatkem vlákniny, budeš jej dělat každý týden.
Balení: 400 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 3133 kJ / 748 kcal |
Tuky | 72 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6,2 g |
Sacharidy | 13,9 g |
- z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 9,6 g |
Bílkoviny | 9,2 g |
Sůl | 0,02 g |
Čím větší ořechy, tím lepší chuť? Je možné, že jsi samotné makadamy ještě nikdy neměl možnost ochutnat. Tyto velké ořechy původem z Austrálie však stojí za to. Obsahují sice vyšší procento tuku a méně bílkovin než např. mandle nebo kešu, ale zato je to hotová mikronutriční bomba s úžasně jemnou, sladce máslovou chutí.
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 3000 kJ / 718 kcal |
Tuky | 74 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12,1 g |
Sacharidy | 5,2 g |
- z toho cukry | 4,6 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | 0,02 g |
To, že poklad nemusí být vždy jen zlaté barvy, dokonale potvrzují pistácie. Tyhle zelené oříšky jsou totiž chutným trezorem všemožných vitamínů, minerálů a fytochemikálií, které prospívají našemu zdraví. Hrstkou pistácií by se měly častěji odměnit ženy, protože tak doplní železo, které právě ženy potřebují doplňovat více než muži.
Balení: 500 g
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2360 kJ / 564 kcal |
Tuky | 46 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6 g |
Sacharidy | 27 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkovina | 21 g |
Vláknina | 10 g |
Sůl | 0 g |
Já rád brownies, ty rád brownies, on rád... arašídové máslo? Tak proč to nedát dohromady? Jeden plech vyjde na 10 porcí kakaového štěstí.
|
|
|
60 g rýžové mouky
60 g strouhaného kokosu
4 PL kakaa
1 prášek do pečiva
200 g uvařených červených fazolí
100 ml kokosového mléka
2 vejce
1 banán
4 PL javorového sirupu
4 PL Nuts! smooth peanuts
1/2 tabulky kvalitní hořké čokolády
mlýnek s mořskou solí
Krok 1:
Ve větší nádobě smícháme mouku, kokos, kakao a prášek do pečiva. Uvařené červené fazole rozmixujeme společně s kokosovým mlékem, vejci, banánem, javorovým sirupem a jednou polévkovou lžící Nuts! arašídového másla. Tekutou směs spojíme se směsí sypkou a utvoříme těsto. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a přidáme do těsta, které potom rovnoměrně nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrch těsta naneseme zbytek Nuts! smooth peanuts másla a pomocí špejle vytvoříme mramorování. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu asi 25 mi-nut, dokud není povrch lehce rozpraskaný. Nakonec posolíme mořskou solí.
Když volá Asie, je potřeba podlehnout svým chutím a vyzkoušet kombinaci krevetových závitků s kešu omáčkou.
|
|
|
RÝŽOVÝ PAPÍR:
1/4 balení rýžových nudlí
1 hlávka zelí pak choi
1/2 hlávky pekingského zelí
2 mrkve
100 g krevet
100 g shiitake hub
hrst mungo klíčků
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvé máty
KEŠU OMÁČKA:
3 PL Nuts! smooth cashews
2 PL tamari omáčky
1 cm zázvoru
šťáva z 1/2 limetky
špetka chilli
2 PL teplé vody
hrst kešu ořechů
Krok 1:
Nudle si uvaříme dle návodu na obalu. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rýžový papír namočíme na pár sekund do studené vody, aby změkl a byl formovatelný. Poté jej rozprostřeme na pracovní desku a začneme s jeho plněním. Při balení závitků je nejjednodušší postupovat podle návodu ve videu (https://www.youtube.com/watch?v=IfI1wMeDXhg). Všechny ingredience na omáčku společně umixujeme dohladka. Kešu ořechy nasekáme, na sucho opražíme na pánvi a přidáme k omáčce.
Krok 2:
Všechny ingredience potřebné na omáčku smícháme dohromady a podáváme k závitkům.
Skvělá slaná snídaně, vydatnější svačina nebo hodnotná večeře. Záleží jen na vás, kdy máte chuť!
|
|
|
ZÁKLAD:
1/2 šalotky
olivový olej
50 g ovesných vloček
350 ml vody
1 PL chia semínek
1 PL lahůdkového droždí
1 PL strouhaného parmezánu
1 PL Nuts! smooth pistachios
hrst čerstvých bylinek – tymián, rozmarýn
špetka chilli
NAVRCH:
volské oko
plátek uzeného lososa
žampiony
1/2 avokáda
1 PL Nuts! smooth pistachios
Krok 1:
Na olivovém oleji osmahneme šalotku dozlatova. Přidáme ovesné vločky a chia semínka a vše společně lehce opražíme. Směs zalijeme vodou a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Těsně před dovařením ochutíme kaši lahůdkovým droždím, parmezánem, Nuts! smooth pistachios, chilli a bylinkami. Vše společně promícháme. Vršek kaše zdobíme podle chuti, doporučujeme však držet se našeho receptu a neochudit se o žádnou z vybraných chutí.
Pro každého, kdo rád ochutná něco nového, tu máme recept na parádní čokoládové řezy, které se připravují z květáku. To musíš zkusit!
|
|
|
250 g květáku
100 g ovesných vloček
50 g čokoládového proteinu
40 g tvarohu
40 g jahodového džemu bez cukru
30 g Nuts! smooth cashews
25 g kakaa
20 g kokosové mouky
10 g rýžové mouky
10 g mandlové mouky
1 celé vejce
2 bílky
Stévie či jiné sladidlo
Kypřící prášek
Psylium
Špetka soli
Krok 1:
Uvaříme květák a rozmixujeme ho na pyré.
Krok 2:
Poté ho smícháme se všemi ostatními ingrediencemi a nalijeme na předem vymazaný plech. Pečeme na 180 stupňů pouhých 20 minut.
Nemusíš mít v lásce mrkev, abys mohl zbožňovat tenhle zdravý mrkváč.
|
|
|
200 g jemně nastrouhané mrkve
1/2 nastrouhaného jablka
100 g mouky (směs rýžové, špaldové a ovesných vloček)
100 g bílého jogurtu
70 g ricotty
70 g nízkotučného tvarohu
30 g mletých ořechů
30 g proteinu s příchutí (snickerdoodle, čokoláda či vanilka)
20 g Nuts! (pekanové, lískové oříšky čí vlašské oříšky)
20 g vanilkového pudingu
10 g olivového oleje
1 celé vejce
2 bílky
1/2 kypřicího prášku
100 ml vody
Stévie
Skořice
Perníkové koření
Šťáva z citronu
Krok 1:
Smícháme ingredience na korpus (forma 16–20 cm) - mrkev, jablko, mouky, bílý jogurt, mleté ořechy, 20 g proteinu, Nuts!, olivový olej, vejce, bílky, kypřicí prášek, stévii dle chuti, skořici a špetku perníkového koření.
Krok 2:
Těsto rozdělíme na dvě části a upečeme zvlášť (abychom měli dva kusy korpusu). Pečeme 25 - 30 minut.
Krok 3:
Mezitím si připravíme krém. Do uvařeného pudingu přidáme tvaroh a ricottu, ochucený protein, stévii dle chuti a citronovou šťávu.
Krok 4:
Upečený korpus potřeme krémem - uprostřed a navrchu. Ozdobíme ořechy a skořicí.
Co je ještě lepší než pořádně nadýchané lívance? Lívance s dávkou Cheat Spreadu rovnou v těstě, k tomu ozdobené borůvkami. Z receptu si připravíš 6 - 8 ks.
|
|
|
100 g rýžové mouky
4 lžiček mletých mandlí
Lžička prášku do pečiva
Lžička skořice
50 ml sójového mléka
50 ml perlivé vody
Vejce
3 PL bílého jogurtu
2 PL mandlového Nuts!
Krok 1:
Smícháme všechny mokré ingredience a pak postupně přisypeme ty suché. Těsto necháme alespoň 10 minut odležet.
Krok 2:
Lívanečky smažíme na suché nepřilnavé pánvi. Nalijeme část těsta, potom přidáme lžičku oříškového másla a znovu přelijeme těstem. Hotové lívanečky ještě jednou přelijeme zahřátým oříškovým máslem dle chuti a ozdobíme borůvkami.
Zbylo ti upečené těsto z brownies či jiné čokoládové buchty? Tak ho využij na přípravu parádních čokoládovo-kokosových kuliček. Ty se navíc snadno dají připravit i ve vegan verzi.
|
|
|
Zbytky brownies či jiné čokoládové buchty
2 PL kokosového Nuts!
Strouhaný kokos
Datle
Vanilková esence
Bílá (vegan) čokoláda
Holandské kakao
Krok 1:
Zbytky brownies či jiné čokoládové buchty nasekáme či rozmixujeme, přidáme 2 PL kokosového Nuts!, které si předtím rozpustíme ve vodní lázni.
Krok 2:
Dále přidáme strouhaný kokos dle chuti, nasekané datle, vanilkovou esenci, bílou čokoládu rozmixovanou na jemno a kakao. Veškeré ingredience přidáváme v množství dle chutí.
Krok 3:
Ze vzniklé směsi vytvarujeme kuličky, které následně obalíme v kokosu a necháme ztuhnout v lednici.
Užij si lahodné spojení jablek, máku a pekanového másla. Tento koláček, který rozdělíš na 8 porcí, má na kousek jen 190 kalorií, takže si ho může dopřát každý.
|
|
|
300 g nastrouhaných jablek
250 g odtučněného tvarohu
100 g mletého máku
4 vejce
2 lžíce medu
1 PL Nuts! pekanové ořechy
1 kypřící prášek
Špetka soli
Krok 1:
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme jablka, mák, kypřicí prášek, med, Nuts!, tvaroh, špetku soli a zamícháme. Postupně ke směsi ze žloutků opatrně přimícháváme vyšlehaný sníh.
Krok 2:
Těsto nalijeme do formy (o průměru 22 cm) vyložené pečícím papírem. Koláč v troubě, kterou si nejprve předehřejeme na 170 °C, necháme péct 60 minut.
Krok 3:
Hotový koláč necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat třeba s ovocem, tvarohem, medem či Cheat Spreadem.
Nemáš zrovna náladu na sladké? Tak to musíš zkusit tuhle slanou kešu pomazánku, která chutná výborně na chlebíku či toastu. Její příprava je navíc extra rychlá a snadná.
|
|
|
Hrst nasekaných sušených rajčat
2 PL Nuts! smooth cashews
Půl čajové lžičky kurkumy
1 PL olivového oleje
Nasekaný baby špenát
Krok 1:
Všechny ingredience smícháme, dokořeníme dle chuti a namažeme na chlebík či toast.
Užij si naše oříšková másla také na slano! Tato mandlová marináda je ideální nejen na tofu, ale také na maso. Hotovou ji budeš mít během pár minut.
|
|
|
3 PL Nuts! smooth almonds
3 PL olivového oleje
1 kus rozmačkaného česneku
Černý pepř
Šťáva z citronu
Krok 1:
Tofu naložíme do marinády a následně připravíme běžným způsobem, tak jak ho máme rádi.
Krok 2:
Nejběžnější způsob je tofu, co nejvíce vysušit a následně marinovat alespoň hodinu, aby nasálo všechny chutě. Následně osmahnout na pánvičce či péct v troubě.
Překvap návštěvu nebo klidně jen sebe a místo klasické bábovky nachystej tuhle vylepšenou verzi s banánem a oříškovým máslem. Mňam! Bábovka je až na 16 porcí.
|
|
|
2 vejce
2 rozmačkané banány
1 a půl hrnku pohankové mouky
½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku mléka
½ prášku do pečiva
¼ hrnku cukru (či jiného sladidla)
¼ hrnku kokosového oleje
¼ tvarohu
3 PL mandlového Nuts!
Nasekané ořechy dle chuti
Holandské kakao
Skořice
Krok 1:
Všechny ingredience (mimo kakaa) smícháme, aby vzniklo hladké těsto. Polovinu těsta vlijeme do formy na bábovku. Do zbylého těsta přimícháme kakao a také nalijeme do formy. Pečeme v troubě asi hodinu na 180 stupňů.
Krok 2:
Hotovou bábovku ozdobíme mandlovým máslem, Cheat Spreadem, kokosovými chipsy a ořechy.